Wiadomości

Małgorzata Szychułda objęła stanowisko dyrektora Działu Retail Asset Management w Knight Frank w Polsce

1 165

Małgorzata Szychułda, ekspert w zarządzaniu wartością nieruchomości handlowych z szerokim doświadczeniem w działaniach marketingowych w Polsce oraz na rynkach zagranicznych, objęła stanowisko dyrektora Działu Retail Asset Management w Knight Frank w Polsce.

Przed dołączeniem do Knight Frank, Małgorzata pracowała na stanowisku Dyrektora Departamentu Komercjalizacji w PKP SA. W tym czasie nadzorowała m.in. proces modernizacji Dworca Centralnego w Warszawie. Dzięki jej działaniom poziom wynajęcia powierzchni handlowej na dworcach strategicznych w Polsce wzrósł z 43% do 94%, a Dworzec Kraków Główny w 2015 roku wyróżniono dwiema nagrodami podczas EuropaProperty Awards w kategorii Retail: Najlepszy Projekt Mieszanego Przeznaczenia oraz najlepsze Centrum Handlowe o powierzchni do 10 000 m kw.

Wcześniejsze doświadczenie zawodowe zdobyła pracując po stronie deweloperów, jak i firm doradczych.

W latach 2009 – 2011, Małgorzata pełniła funkcję dyrektora marketingu centrum handlowego Bonarka City Center. Jej zadaniem było m.in. przygotowanie oraz nadzór nad przeprowadzeniem procesu otwarcia obiektu. Bonarka City Center została wyróżniona przez PRCH nagrodą główną w kategorii Kampania Społeczna Roku 2010 za akcję „Bonarka otwarta na dobre”.

Małgorzata pracowała także dla Cushman & Wakefield, gdzie była odpowiedzialna za przeprowadzenie procesu otwarcia Złotych Tarasów, a następnie za planowanie i nadzór nad działaniami marketingowymi centrum. Jej zaangażowanie doprowadziło do podpisania umowy z Grupą ITI na realizację programu TVN na żywo „Studio Złote Tarasy”, co nie pozostało bez wpływu na wzrost rozpoznawalności centrum. W tym samym czasie Małgorzata koordynowała otwarcie greckiego centrum handlowego The Mall of Cyprus. Kolejnym dużym wyzwaniem było przygotowanie i przeprowadzenie procesu repozycjonowania galerii handlowej Campona, jednego z większych obiektów tego typu w Budapeszcie. W wyniku tych działań odwiedzalność centrum wzrosła znacząco.

Przed wyspecjalizowaniem się w działaniach ukierunkowanych na zarządzanie wartością nieruchomości handlowych, Małgorzata zdobyła szerokie doświadczenie w działaniach marketingowych i sprzedażowych, pracując dla IQ Marketing, Japan Tobacco oraz Grupa Calsberg. Punkt zwrotny w jej karierze zawodowej nastąpił w 2004 roku, kiedy Małgorzata związała się z Manhattan Real Estate Management. W ramach swoich obowiązków była odpowiedzialna m.in. za przygotowanie oraz realizację budżetu i strategii marketingowej dla 11 centrów handlowych w Polsce.

Małgorzata jest absolwentką Wydziału Handlu Zagranicznego Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. Posiada licencję pośrednika oraz zarządcy nieruchomości. Jest członkiem Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Małgorzata jest wieloletnim wykładowcą w ramach ICSC European Retail Property School.

Knight Frank